CMR vrachtbrieven blog

CMR Vrachtbrief

CMR vrachtbrieven heeft u nodig bij internationaal transport.  Een CMR vrachtbrief is verplicht bij vervoer van goederen door of naar een land dat is aangesloten bij het CMR-verdrag.

Het CMR-verdrag is een internationaal verdrag tussen Europese landen en nog enkele landen buiten Europa die zich bij het verdrag hebben aangesloten. Een CMR vrachtbrief is zowel geschikt voor binnen- als buitenlands transport. Vervoerders die zowel nationaal als internationaal vervoeren maken vaak gebruik van een gecombineerde CMR / AVC vrachtbrief.

Een CMR vrachtbrief regelt de aansprakelijkheid van de vervoerder voor schade aan de lading. 

Er zijn diverse CMR vrachtbrieven:

CMR vrachtbrief voor lasertprinter (klik hier): de vrachtbrief voor zowel laserprinter als inktjetprinter (ongenummerd en genummerde versie)

CMR vrachtbrief voor inktjetprinter (klik hier): de vrachtbrief voor zowel laserprinter als inktjetprinter (ongenummerd en genummerde versie)

CMR vrachtbrief handset (klik hier): de vrachtbrief voor handmatig gebruik met afscheurrand aan bovenzijde (genummerde versie)

CMR vrachtbrief handset in blok (klik hier): de vrachtbrief voor handmatig gebruik met afscheurrand in handig schrijfblok (genummerde versie)

CMR vrachtbrief matrix kettingformulier (klik hier): de kettingformulier vrachtbrief voor in de matrixprinter (genummerde versie)

CMR vrachtbrief met indruk van uw adres / logo (klik hier)zowel voor handsets als laser formulieren 

 

Wel of niet genummerde versie CMR vrachtbrieven
Het is in Nederland niet verplicht om te werken met uniek genummerde CMR vrachtbrieven. U mag dus ook ongenummerde CMR vrachtbrieven gebruiken. In dat geval heeft u de mogelijkheid om de CMR vrachtbrieven van eigen nummers te voorzien. 

CMR met afscheurand vrachtbriefCMR voor inktjet en laser printers

Formulieren met uw logo en bedrijfsnaam?

info@goedkoopstecmr.nl